The Smurfs - King Smurf

18 Ocak 2015 Pazar

FOLYADA ZEYTİNYAĞLI ÇİPURA PARTİSİ

       Merhabalar,

       Bu yazıdaki molamız yemek üzerine olacak. Okul hayatı, iş hayatı derken bu süreçte yemek yapmayı öğrenmeye zamanım olmamıştı. Şimdi vaktim olunca, bir de evde yemek bekleyen eş olunca iş başa düştü. Bugün size öğrendiğim kolay bir balık pişirme yöntemini anlatacağım.

Balığın faydalarını bilmeyenimiz yoktur. Yok yok korkmayın ! Şu anda tek tek faydalarını anlatmayacağım. Çoğu bayan balık pişirmeden önce bir kez daha düşünür. Hele bir de mutfak yağ çözücülerle yeni temizlenmişse...

        Böyle dediğime bakmayın ben de balığı çok seven insanlardan biriyim. Hadi bunları kafamızdan silip kolay ve pratik şekilde balık pişirmenin bir yöntemini öğrenelim. Bu tarifi  bilmeyenimiz  yoktur. Ama ben annemden öğrendiğim tarifi sizinle paylaşacağım.

Malzemeler;
  • Çipura balığı (Kişi sayısı kadar)
  • Zeytinyağı     (1 tatlı kaşığı)
  • Karabiber , kimyon, kekik, kuru nane, maydanoz
  • Tuz
  • Domates, biber
  • Limon, havuç, soğan, mor lahana, roka (Salata için)
  • Alüminyum folyo



       Balıkları temizlenmiş olarak balıkçılardan alabilirsiniz. Balıkların iç kısmını ve dış yüzeylerini fırça ya da peçete ile zeytinyağı ile yağlıyoruz. Balıkların iç kısmını ve dış yüzeylerini fırça ya da peçete ile zeytinyağı ile yağlıyoruz. Her birinden  birer tutam karabiber, kimyon, kekik, tuz ve kuru naneyi yağlanmış bölümlere serpiyoruz. Balığın iç kısmını isteğe bağlı olarak domates ve biberle dolduruyoruz.




       Yağ ve baharatla marine edilen balıkları tek tek folyoya sarıp fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Tepsinin boş kalan yerlerine de biber koymayı tercih ettim. Biberleri yağlamadan koyarsanız biberlerden nefis bir közleme kokusu alabilirsiniz.






                                                             

      Son olarak da fırınımızın ayarını 200-220 °C 'ye ayarlıyoruz ve tepsimizi fırına yerleştiriyoruz. Balıkların fırında kalma süresi 25-30 dakikadır. Piştiğini kontrol ettikten sonra balığı fırından alıp ortalama 8-10 dk. dinlenmeye bırakıyoruz. Aksi halde folyodan çıkartılması zor olur ve eliniz yanar . Dinlenen balıkları folyodan çıkarıp ,tabağımıza yerleştiriyoruz. Tabağı kendi isteğinize göre salata ile süsleyebilirsiniz.




Kolay tarifmiş değil mi?

Afiyet olsun ...

0 yorum:

 

Aylin'li Mola Template by Balköpüğü Tasarım