The Smurfs - King Smurf

21 Şubat 2015 Cumartesi

PATLICAN KEBABI

          Merhabalar,

    Bugünkü molamızda bugün yaptığım patlıcan kebabının tarifini paylaşacağım.Yapımı oldukça kolay haydi tarife başlayalım.

     Bugün bir hayli hamaratım.Spordan sonra çoğu vaktimi mutfakta geçirdim.Bugün İzmir'den annem geldi.Annelerimizle birlikte güzel bir akşam yemeği yedik.

Malzemeler:
  • 3 adet patlıcan
  • 500-600 gr dana kıyması
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet domates
  • Domates püresi yada salça
  • Tuz
  • 2 kaşık zeytinyağı
  • Karabiber,kimyon
  • Yarım litre sıcak su
     Öncelikle patlıcan  pijama şeklinde soyuyoruz.İsterseniz kabuklarını soymadan da yapabilirsiniz.Ben kabuklarının birazınının soyulmuş olmasını tercih ediyorum.Kabuklarını soyduktan sonra yaklaşık 2 cm eninde patlıcanları dilimliyoruz.Bir kaba soğuk su ve tuz ekliyoruz.Ve patlıcanları yaklaşık yarım saat tuzlu suda bekletiyoruz.

    Patlıcanlarımız tuzla suda beklerken kıymayı derince bir kaba alıp üzerine soğanı rendeliyoruz.Baharat ve tuzları da ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz.Yoğurulma işlemi bittikten sonra yaklaşık 20 dk. buzdolabında dinlendiriyoruz.

    Kıyma dinlendikten sonra avcumuzda yuvarlayıp hafif yassılaştırıyoruz.Diğer taraftan patlıcanları suda yıkıyoruz.Köfteleri ve patlıcanları çöp şişe diziyoruz.Aralarına domates ekleyebilirsiniz.
    Dizdiğimiz şişleri fırın tepsisine yarleştiriyoruz.Yarım litre sıcak suya salça yada domates püresi ekleyip tepsimizi fırına veriyoruz.200 derece fırında 45 dakika pişiriyoruz.
  Domatesli,bademli ve cevizli pilav ile servis ediyoruz.Pilavın tarifini daha sonra sizlerle paylaşacağım.

  Diğer molalarımızda görüşmek dileğiyle....

2 yorum:

Merve Gizem Oluş dedi ki...

Ellerine saglik canim. Tadini biliyorum cok guzeldi :) sunum da harika olmus.

Aylin yavaş arıkan dedi ki...

Teşekkür ederim canım sıra zeytinyağlı enginar dolmasında onu da yapacağım size sözüm var biliyosun

 

Aylin'li Mola Template by Balköpüğü Tasarım