The Smurfs - King Smurf

25 Şubat 2015 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI VE KIYMALI YAPRAK SARMASI

           Merhabalar,

    Bugünkü molamızda yine yemek üzerine olacak.Annem gelirken anneannem'den üzüm yaprakları getirmiş.Annelerimizde boş durmaz tabi nefis bir zeytinyağlı yaprak sarması yaptılar bize...

     Annelerimiz bir araya gelip bize çok güzel yemekler yapıyorlar.Eşim bu durumdan inanılmaz derecede mutlu.Haydi gelin tarife başlayalım.


        Malzemeler:
  • 500 gr beyaz üzüm yaprağı
  • 2 su bardağı pirinç
  • 400 gr dana kıyması
  • 1 adet soğan
  • Maydanoz,dereotu,nane
  • Karabiber, tuz
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
    İlk önce pirinci yıkayıp yaklaşık 15 dk. ılık suda bekletiyoruz.Diğer taraftan yaprakları kaynayan suya atıp 5 dk. kadar haşlıyoruz.Pirinc dinlenirken soğanı,maydanozu ve dereotunu ince ince doğrayıp kıymanın üzerine ekliyoruz.Diğer tüm malzemeleri ve pirincide ekleyerek oluşan iç harcı iyice karıştırıyoruz.

     Asıl marifet iç harcın yaprakla buluşmasında.Marifete diyecek yok:)

     Sarmaları tencereye yerleştirmeden önce parçalanan yaprakları ve yaprak saplarını tencerenin en altına yerleştiriyoruz.Daha sonra sıkı bir şekilde sarmaları sıra halinde tencereye yerleştiriyoruz.
Yine arta kalan yaprakları ve sapları ekşilik versin diye tencerenin üst kısmına ekliyoruz.Sarmaların üzerine porselen bir tabak kapatıp yaklaşık 2 su bardağı kadar su ekliyoruz.Kısık ateşte suyu çekene kadar pişiriyoruz.
    Tek başıma sarma yapmayı hiç denemedim.Buraya yazarak sizlerle paylaşmak benim için daha iyi oldu.Tarife göre kendim yapacağım artık:)

    Diğer molalarımızda görüşmek dileğiyle...

0 yorum:

 

Aylin'li Mola Template by Balköpüğü Tasarım