The Smurfs - King Smurf

22 Mart 2015 Pazar

MİLFÖY HAMURUNDAN TATLI VE TUZLU ÇÖREKLER

       Merhabalar,

    Bugünkü molamızda sizlerle milföy hamurundan yaptığım tatlı ve tuzlu minik çöreklerimin tarifini paylaşacağım.Yapımı oldukça basit tabi benim gibi farklı desenler denemezseniz...


Malzemeler:

  • Milföy hamuru
  • Yumurta sarısı
  • Çökelek
  • Maydanoz
  • Elma 
  • Tarçın
  • Böğürtlen sos
  • Kurabiye kalıpları
Nasıl yaptık?:

  • Öncelikle 1 adet  büyük boy elmayı rendenin ince kısmı ile rendeliyoruz.Küçük bir tavaya elma rendesini,tarçını ve şekeri elma suyu buharlaşıncaya kadar kavuruyoruz.Ve soğumaya bırakıyoruz.
  • Diğer taraftan maydanozları ince ince doğrayıp çökelek ile karıştırarak tuzlu çöreklerin iç harcını hazırlıyoruz.
  • Milföy hamurunu kalıplar ile istediğimiz şekillerde kesiyoruz.İçine yaptığımız marmelatı ekliyoruz.Kenarları küçük bir çatal yardımıyla bastırarak yapıştırıyoruz.Kalıpların kesilmesinden arta kalan hamurları merdane yardımıyla açıp tekrardan kalıplar ile kesiyoruz.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine hazırladığımız tatlı çörekleri diziyoruz.1 adet yumurta sarısını tuzlu çöreklerin üzerine sürüyoruz.Ve hazırladIğımız çörekleri 180 derece fırında yarım saat pişiriyoruz.
  • Servis önerisi olarak üzerine böğürtlen sos ekledim.Dilerseniz çikolata sos ile de servis edebilirsiniz.
        Diğer molalarımızda görüşmek dileğiyle...


0 yorum:

 

Aylin'li Mola Template by Balköpüğü Tasarım