The Smurfs - King Smurf

29 Nisan 2015 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR DOLMASI

     Merhabalar,

    Bahar geldi, hoş geldi.Gelirken bana en sevdiğim sebze olan enginarı da getirdi.Bugünkü molamızda sizlerle enginar dolması tarifini paylaşacağım.Hadi o zaman başlayalım...





Malzemeler:
  • 2 adet enginar
  • 3 adet limon
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 2-3 tutam maydanoz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • tuz
  • kimyon,karabiber ve nane
Nasıl yaptık?

    Benim için enginar pişirmenin en zor kısmı enginarların içindeki tüylerin temizlenmesi işlemidir.İç kısım boşluk olacak şekilde elle ve kaşıkla iç kısmı temizliyoruz.Temizlediğimiz enginarları acısının gitmesi için limonlu suda yaklaşık bir saat bekletiyoruz.

    Enginarlar suda beklerken dolmanın iç harcını hazırlıyoruz.Pirinçleri ıslatıp soğan,domates ve maydanozu doğruyoruz.Pirinçleri süzerek ve diğer malzemeleri ekleyerek iç harcı hazırlamış oluyoruz.
    Daha sonra enginarların ilk önce iç sonrada dış yapraklarının arasını dolma harcı ile dolduruyoruz.Doldurduğumuz enginarları bir tencereye alıyoruz.Enginarların boyunun yarısına gelecek seviyeye kadar tencereye ılık su ekleyip kapağını kapatıyoruz.Kısık ateşte 30-35 dk. pişiriyoruz.

Servis önerisi;

Hazırladığımız zeytinyağlı enginar dolmasını cacık ile servis edebilirsiniz.

Diğer molalarımızda görüşmek dileğiyle...

6 yorum:

resim defterimm dedi ki...

Ellerine sağlık :)

aylinlimola blog dedi ki...

Afiyet olsun :) teşekkür ederim

Makyajlı Günlerim dedi ki...

Blog keşif etkinliğinden geliyorum takipteyim :) Banada beklerim
http://makyajligunler.blogspot.com.tr/

aylinlimola blog dedi ki...

Merhabalar hoşgeldiniz,
Tabiki artık bende takipteyim:)

Merve Gizem Oluş dedi ki...

Biz yiyemedik ama yine de cok guzel gozukuyor, eline saglik.

aylinlimola blog dedi ki...

Evet görüntüsü güzel oluyor, teşekkür ederim

 

Aylin'li Mola Template by Balköpüğü Tasarım